Токио застана на страната на Samsung в спора с Apple

Седмица по-рано американски съд разпореди Samsung да плати 1 милиард долара обезщетение на Apple, заради патентен спор между технологичните компании.

31.08.2012 | 11:54
Токио застана на страната на Samsung в спора с Apple

Съдът в Токио реши в полза на Samsung Electronics по делото за нарушени авторски права на Apple, предаде BBC. Делото е заведено през август с мотивите, че Samsung си е присвоила част от интелектуалната собственост на Apple, отнасяща се до синхронизацията на музикално и видео съдържание между мобилни устройства и сървъри.

Седмица по-рано американски съд разпореди Samsung да плати 1 милиард долара обезщетение на Apple заради патентен спор между технологичните компании. На 24 август съдът в САЩ постанови, че южнокорейската компания е нарушила редица авторски права, включително  и на продукти като iPhone и iPad. Apple дори настоява осем мобилни устройства да бъдат забранени за продажба на американския пазар.

„Приветстваме решението на съда в Токио, което потвърждава дългогодишната ни позиция, че нашите продукти не използват защитени от авторски права разработки на Apple,“ коментират от южнокорейската компания, цитирани от BBC.