Кадър на Google оглави Yahoo

Назначаването на Мариса Майер означава, че Yahoo ще се концентрира в разработката на технологии и продукти, смятат експерти.

17.07.2012 | 08:55
Кадър на Google оглави Yahoo

Интернет гигантът Yahoo назначи нов директор за втори път в рамките на година, пише BBC. Постът вече ще се заема от изпълнителния кадър на Google Мариса Майер, която коментира в изявление, че за нея е чест и удоволствие да оглави компанията.

В последно време Yahoo се бори с повишаваща се конкуренция от страна на Google и Facebook. Yahoo остава най-големият интернет портал в Щатите, но според анализатори компанията страда главно заради неуспеха си да стане “по-социална”. Експертите тълкуват назначаването на Майер като опит да се пренасочат усилията на Yahoo от интернет съдържанието към разработката на технологии и продукти.

Майер, която е една от малкото жени в Силициевата долина, оглавяваща технологичен гигант, започва работа в Google през 1999. Тя е завършила компютърни науки в Университета Станфорд и е отговорна за проектите Google Maps, Earth, Local и Street View.

Припомняме, че през септември 2011 Каръл Барц бе уволнен от поста главен изпълнителен директор на Yahoo след две години и половина служба. На негово място дойде Скот Томсън, който бе освободен през май по обвинение, че е фалшифицирал автобиографията си.