Facebook си навлече гнева на потребители

Социалната мрежа автоматично подменя e-mail адреси.

26.06.2012 | 17:51
Facebook си навлече гнева на потребители

Facebook се изправи пред поредната криза, свързана с управление на личните данни, пише BBC. Потребители на социалната мрежа са се оплакали, че системата е подменила автоматично техните e-mail адреси, с такива от новата система @facebook.com.

Говорител на интернет гиганта обясни случилото се с опит за увеличаване на детайлите в профилите на своите потребители. Специалисти обаче смятат, че ако e-mail системата на Facebook се разрасне, тя ще увеличи трафика към сайта и съответно печалбата от реклами.

Потребители заклеймиха действието като "дразнещо" и "глупаво" и публикуваха инструкции как настройките да бъдат върнати в първоначалния им вид.

"Всеки наш потребител ще получи личен адрес, защото искаме да улесним максимално комуникацията", пише в официално изявление на компанията. Системата превръща всяко писмо, изпратено на @facebook.com адрес, в съобщение, появяващо се в съответния профил в социалната мрежа.

Facebook обяви планове за изграждане на e-mail мрежа още през април, което не породи почти никаква реакция от страна на потребителите.