Уебър ще кара Infiniti EMERG-Е в Гудууд

Концептуалният спортен хибрид ще участва във Фестивала на скоростта заедно с FX Vettel Edition.

14.06.2012 | 15:19
Уебър ще кара Infiniti EMERG-Е в Гудууд

През тази година традиционният Фестивал на скоростта в Гудууд, Англия, ще се проведе от 28 юни до 1 юли. Японската компания Infiniti за първи път ще бъде официален спонсор на събитието, използвайки възможността да представи концептуалния хибрид с удължен пробег EMERG-E.

Прототипът бе представен през март в Женева. той се задвижва от два електромотора с 400 к.с., които му позволяват да се ускори до 100 км/ч за около 4 сек и да постигне 209 км/ч максимална скорост. Когато енергията в литиево-йонната батерия се изчерпа, на помощ идва три-цилиндров бензинов двигател, който действа като генератор и не е ангажиран по никакъв начин със задвижването на колата.

Прототипът ще участва в легендарното планинско изкачване в Гудууд, където всяка година стартират едни от най-екзотичните автомобили на планетата. Компания ще му прави и специалната серия Infiniti FX Sebastian Vettel Edition, от която в Европа са произведени само 50 бройки. Нагоре по хълма той ще бъде управляван от човека, чието име носи – двукратният световен шампион във Формула 1 – Себастиан Фетел. Пилотирането на EMERG-E ще бъде поверено на неговия съотборник в отбора на Red Bull Марк Уебър.