Opel показа Astra седан

Дизайнът на новия модел може да му спечели прякора "Малката Insignia".

06.06.2012 | 18:56
Opel показа Astra седан

Opel изнесе информация за новото си попълнение — Astra Sedan. Триобемният вариант на хитовия за марката модел е запазил традиционните добротели на Astra, комбинирайки ги с по-дълго купе и самостоятелен багажник. Идеята на компанията от Рюселсхайм е да предложи достъпен седан на клиентите, които досега се ориентираха към по-високия среден клас.

За разлика от предишните поколения, този път моделът изглежда дизайнерски завършен и с пълно право може да бъде оприличен на малка Insignia. Нелеката задача да създадеш седан, от автомобил, който е замислен конструктивно като хечбек, този път е решена добре от Opel.

Купето е дълго 4658 мм и има 2685 мм междуосно разстояние, с което германците обещават достатъчно пространство за седящите на задната седалка.

Новият седан, с който версиите на Astra нарастват до четири, ще стартира продажби през юни с богат избор на седем двигателя с мощност от 100 к.с до 180 к.с. Най-изгодна се очертава версията 1.7 CDTI ecoFLEX, която по предварителни данни ще се нуждае от едва 3.7 литра дизел на 100 км.