BMW лансира Серия 6 Gran Coupe в България

Дебютиралата в Женева машина е в центъра на тазгодишната BMW JOYRIDE обиколка, която ще се проведе у нас от 11 до 13 май.

11.05.2012 | 17:33
BMW лансира Серия 6 Gran Coupe в България

BMW 6 Gran Coupe се появи за пръв път в България по време на първия ден от BMW JOYRIDE TOUR. Мероприятието, организирано от BMW, се провежда в 7 държави от Централна и Източна Европа - България, Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Полша и Румъния. 

Gran Coupe е версията с четири врати на стандартното BMW Серия 6 и първият в историята на компанията автомобил от такъв тип. Той се предлага със серия TwinPower Turbo двигатели, сред които 4.4-литровият V8 двигател с два турбокомпресора в 650i Gran Coupe. Модификацията разполага с 450 кс, както и с напълно променливо управление на клапаните, което е новост за агрегата.

По време на трите дни от събитието над 400 клиенти и любители на марката ще могат да се запознаят и с новият ActiveHybrid 5. Проектът за пръв път комбинира шестцилиндров дизелов двигател, електромотор в скоростната кутия и осемстепенна автоматична трансмисия. Всичко това позволява на хибридната Серия 5 да използва ефективно своите 340 кс, за да достави предостатъчно удоволствие зад волана (0-100 км/ч за 5.9 секунди), както и да се движи до скорост от 60 км/ч само на електроенергия. В режими на спиране, кинетичната енергия от спирачките се възобновява и захранва литиево-йонната батерия, позволявайки на автомобила да постигне среден разход на гориво, движещ се в порядъка 6.4-7 л/100 км.

Освен интересните премиери, JOYRIDE TOUR включва и различни тестове на почти всички модели на BMW - от Серия 1 до Серия 7. Всички те са оборудвани с технологии от стратегията ConnectedDrive, които увеличават безопасността, подпомагат водача и предоставят възможност за забавление и връзка с околната среда.