5 причини да подминете кожения салон в колата

Може да донесе много неприятности на собственика на автомобила

15.10.2020 | 15:25 Редактор: Тодор Петров
5 причини да подминете кожения салон в колата

Коженият салон си има огромен брой недостатъци. Заради някои от тях дори си струва човек да се откаже от закупуването на автомобил, въпреки че подобен салон винаги се е считал за символ на престиж и е издигал собственика му в очите на останалите.

Времената обаче се променят и тя може да донесе повече неприятности на собственика на автомобила, отколкото ползи.

1. Качество на материала

Производителите невинаги използват естествена кожа за своите автомобили. По правило, това е изкуствена материя, която наистина изглежда чудесно на външен вид. Допирът до нея обаче не оставя най-приятните усещания у човека, а също така тя се износва много бързо, като се появяват одрасквания, напуквания и понякога дори дупки.

2. Нужда от поддръжка

Кожената тапицерия изисква постоянна поддръжка, като светлата кожа трябва да бъде почиствана редовно. Това се налага поне няколко пъти в годината, като е препоръчително да се използват специални препарати. В някои случаи може да се наложи и намесата на фирма за почистване, което пък струва пари.

3. Зависимост от температурата

Коженият салон е много зависим от температурата в автомобила. Крайно неприятно е да се седи върху кожа, дори тя да е естествена, в студено или горещо време. И тук не става въпрос само за човешко възприятие, а и за въздействието, което температурата оказва върху кожата в интериора.

Вижте останалите причини в automedia.bg

Харесайте страница ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Минувач
преди 3 години