Apple разчиства от магазините си слушалки и колонки на конкуренти

Компанията готви премиера на свои аудио продукти

06.10.2020 | 13:02 Редактор: Ивет Арабова
Apple разчиства от магазините си слушалки и колонки на конкуренти

Apple е спряла да продава слушалки и безжични колонки от конкуренти като Sonos, Bose и Logitech International. Това се случва в момент, в който компанията се подготвя за премиерата на свои собствени нови аудио продукти, пише Bloomberg.

Американският технологичен гигант отдавна продава хардуер от трети страни в своя уебсайт. Всички слушалки и колонки от Bose, колоните с марката Ultimate Ears на Logitech и най-новата умна колонка на Sonos са изчезнали от онлайн магазина на Apple в края на миналия месец, сочат проверки на Bloomberg.

В последните няколко дни служителите във физическите магазини на Apple също са инструктирани да премахнат продуктите от търговските обекти. Книжата на Sonos понижиха цената си със 7% по време на следборсовата търговия, след като промените станаха ясни.

Всичко това се случва в момент, в който Apple разработва редица нови продукти, за да разшири своята аудио стратегия. Първите покриващи ухото слушалки с марката Apple могат да бъдат обявени още тази година, писа по-рано Bloomberg. Освен това компанията работи по по-малка версия на своята умна колонка HomePod, пише Investor.bg.

Apple и преди е разчиствала своите дигитални и физически рафтове в магазините по-рано, за да направи място за новите си продукти. През 2014 г. тя спря да продава носимите устройства на Fitbit, скоро след като представи Apple Watch. Компанията изтегли продуктите на Bowers & Wilkins преди няколко години и свали устройствата на Bang & Olufsen от магазините си по-рано тази година.

Снимка: Bloomberg/David Gray

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК