Мениджъри на фармацевтични гиганти и здравни експерти от страната и Европа – на второто онлайн студио от Tech Of Tomorrow

Как изкуственият интелект ще промени здравеопазването ще разберем на 7 октомври от 14:15 часа на Investor.bg

05.10.2020 | 13:10 Редактор: Тодор Петров
Мениджъри на фармацевтични гиганти и здравни експерти от страната и Европа – на второто онлайн студио от Tech Of Tomorrow

Какво е мястото на изкуствения интелект в здравеопазването, може ли да очакваме скоро роботи да заменят здравните служители и ще осигури ли телемедицината по-ефективно здравеопазване? Тези и още теми ще коментират топ специалисти от страната и Европа във второто от поредицата онлайн студия на конференцията на Investor.bg Tech Of Tomorrow. Може да я проследите на 7 октомври, от 14:15 часа, нa живо на Investor.bg.

Сред експертите, които ще гледаме във втората дискусия на Tech Of Tomorrow, е унгарецът Д-р Тамаш Бабел - експерт по здравеопазване, мениджър за медицински и пазарен достъп към Европейския институт за иновации и технологии. Д-р Бабел се занимава с разработване на продукти, оценка на инвестиции, консултантски проекти за оценка на здравни технологии. През април той беше ментор и член на журито на най-големия хакатон в Унгария, чиято цел бе да подкрепи водещи професионалисти, организации, общности и образователни институции в разработване на решения за справяне с последствията от коронавируса.

Навлизането на онлайн здравеопазването и как дигитализацията трансформира фармацевтичния сектора ще коментират още Зоя Паунова - главен изпълнителен директор на фармацевтичната компания АстраЗенека България, Андрей Марков, зам. председател, Българска болнична асоциация и главният изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев. Наскоро неговата компания представи ново мобилно приложение, което наподобява медицински картон на бъдещето и позволява на потребителя да записва свои витални параметри като температура, пулс, кръвно налягане, ниво на кислород в кръвта и т.н. и да ги споделя с лекар, за да получи онлайн консултация.

Кои са новите технологии в здравния сектор – гледайте на живо на 7 октомври, от 14:15 часа, на Investor.bg и в социалните мрежи на медията. Модератор на онлайн дискусията ще бъде главният редактор на Investor.bg и автор и водещ на технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов.

За да проследите интересните дискусии и да получите повече информация за темите и участниците в Tech of Tomorrow, може да се регистрирате на https://tech.investor.bg/

Oнлайн изданията на Tech of Tomorrow се провеждат с подкрепата на Allterco Robotics, Shell, Schneider Electric Bulgaria, Sirma, eMAG, Telelink Business Services, Atos, Select Asset Management, Industrial Holding Bulgaria.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Money.bg, „Мениджър“, Kaldata.bg, Hicomm.bg, Webcafe.bg, Dev.bg и Tech Tips Media.