Facebook обединява чатовете на своите онлайн услуги

Първата стъпка ще е замяна на чат функцията в Instagram с версия на Messenger

01.10.2020 | 12:00 Редактор: Виктория Гетова
Facebook обединява чатовете на своите онлайн услуги

Facebook обяви, че ще започне да заменя чат услугата в Instagram с версия на своето приложение Messenger – първата голяма крачка в плана на компанията да обедини чатовете на своите онлайн услуги, предава Ройтерс.

Ходът позволява на потребителите на всяка от услугите на Facebook да откриват контакти, да си пишат с тях или да провеждат видеоразговори, без да е нужно да свалят всички приложения.

Освен това компанията включва и функции като специални емоджита и теми, които досега се ползваха основно в Messenger и не бяха налични в минималистично изглеждащия чат на Instagram. Не на последно място се предлагат и изчезващи съобщения.

Ако потребителите приемат ъпдейта, иконата за съобщения на Instagram ще се промени с логото на Messenger. Както в Messenger, потребителите на Instagram ще могат да препращат съобщения до максимум петима души едновременно.

"Целта на това упражнение е да стигнем до етап, в който изграждаме нещо веднъж, а след това то работи навсякъде (в приложенията), така че не трябва да повтаряме едно и също нещо няколко пъти", коментира директорът на Messenger Стан Чудновски.

Първоначалното пускане на услугата ще се случи днес в няколко страни, без да е уточнено в кои, а скоро се очаква и в световен мащаб.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК