Електромобилите и хибридите са с 50% по-малко разходи за ремонт и поддръжка

Установено е, че автомобилите с електрически двигател не отделят голямо количество вредни емисии

30.09.2020 | 06:00 Редактор: Виктория Гетова
Електромобилите и хибридите са с 50% по-малко разходи за ремонт и поддръжка

Електрическите автомобили и хибридните може да струват повече от бензиновите модели, но разходите за поддръжка и ремонт са два пъти по-малко през целия им живот. Това показва анализ на Consumer Reports, който е направен с използване на данните от проучвания за надеждност на потребителската организация за 2019 и 2020 г.

Изследвани са хиляди превозни средства с електрически и бензинови двигатели, като резултатите показват огромна разлика в разходите за поддръжка на електрическите и хибридните автомобили от една страна, и на бензиновите от друга. Средно тя е 50% в полза на електрифицираните модели, като този показател се отнася за пробег от 320 хил. км (200 хил. мили).

Предстои Consumer Reports да публикува пълните данни от проучването си, в което се сравняват данните за разходите при притежание на електрически и на бензинови превозни средства. Изследването установява още, че хибридите и електромобилите отделят с 60% по-малко вредни емисии в сравнение с колите с двигател с вътрешно горене.

Според заместник-директора на Центъра за автомобилни тестове на Consumer Reports - Гейб Шенър, разликата се дължи най-вече на факта, че електрическите автомобили не се нуждаят от толкова много поддръжка, колкото стандартните модели.

Четете още по темата в automedia.bg

Снимка: Bloomerg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК