Lenovo представи първия лаптпоп с огъващ се екран

Поръчките на устройството, коeто включва и интегрирана магнитна клавиатура с тъчпад, са активни от днес

29.09.2020 | 18:14 Редактор: Георги Камарашев
Lenovo представи първия лаптпоп с огъващ се екран

Китайският технологичен гигант Lenovo открехва вратата към една нова категория хардуерни устройства. Компанията представи първия в света лаптоп с огъващ се екран, който се появява с марката ThinkPad.

Само няколко седмици след премиерата на новия смартфон с марката Razr Lenovo пуска на пазара ThinkPad X1 Fold, който в сгънато състояние е с формата на книга.

Още миналата година Lenovo разкри, че ще зарадва потребителите с такъв лаптоп, а сега той вече е факт. Поръчките на устройството, коeто включва и интегрирана магнитна клавиатура с тъчпад, са активни от днес.

Лаптопът разполага с 13,3-инчов OLED екран, с 5G свързаност и залага на операционна система Windows 10.

Физическата безжична Mini Fold клавиатура се свързва с Bluetooth към устройството. Интересното е, че след поставяне ѝ на лаптопа той може спокойно да бъде сгънат, а тя пасва в цялостния продукт, когато той е в затворено състояние. Същевременно клавиатурата може да се зарежда безжично, когато е разположена по този начин, като има 8 часа живот при 4 часа зареждане. Идеята на компанията е лаптопът да остане достатъчно малък и компактен, за да е удобен за ползване в движение. Освен физическата клавиатура може да се използва и виртуална такава, според предпочитанията на потребителите.

За новото си устройство Lenovo си партнира с Intel, благодарение на което X1 Fold разполага с Core i5 процесор с Intel Hybrid Technology, която по думите на производителя на чипове предлага баланс между добро представяне, ефективност и свързаност.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: Bridget Bennett/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК