Най-голямата търговска верига в САЩ ще се бори за TikTok

Гигантът в търговията на дребно потвърди, че е заинтересован от придобиването на популярното приложение

28.08.2020 | 13:03 Редактор: Георги Камарашев
Най-голямата търговска верига в САЩ ще се бори за TikTok

Американската верига супермаркети Walmart ще се бори заедно с Microsoft за приложението TikTok, предава CNBC.

Гигантът в търговията на дребно потвърди, че е заинтересован от придобиването на популярното приложение за кратки видеа. След новината цената на акциите на Walmart се повиши с близо 5%.

Базираната в Пекин компания-майка на TikTok - ByteDance, е близо до споразумение за продажбата на американските, канадските, австралийските и новозеландските си операции в сделка, която вероятно ще бъде в диапазона между 20 и 30 млрд. долара, съобщават запознати източници. Тя все още не е избрала купувач, но може да обяви сделката през идните дни, допълват те.

След потвърждението Walmart се присъединява към редица други компании, които опитват да придобият технологичния гигант, включително Oracle.

Walmart съобщи в комюнике, че интегриране на TikTok в електронната търговия и рекламата „е явна полза за създателите и потребителите на тези пазари“. Компанията не съобщава как ще използва TikTok и дали приложението ще бъде част от Walmart+.

"Вярваме, че потенциалните отношения с TikTok в САЩ в партньорство с Microsoft може да прибавят ключовата функционалност и да осигурят на Walmart важен за нас начин за достигане и обслужване на клиенти по всякакви канали, както и да разширим рекламния си бизнес", се казва в съобщението. "Уверени сме, че партньорство между Walmart и Microsoft ще отговори на очакванията на потребителите на TikTok в САЩ и ще успокои притесненията на американските регулатори", допълва компанията.

TikTok беше принудена да търси купувач, след като американският държавен секретар Майк Помпео заяви през юли, че смята да забрани приложението и други китайски приложения по съображения за сигурност. Американските власти изразиха притеснение, че китайското правителство може да получи достъп до данни на потребителите, събрани от TikTok.

Приложението многократно отхвърли обвиненията, като съобщи, че данните на потребителите му се съхраняват в САЩ, а центровете му за данни не се намират в Китай.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК