Изпълнителният директор на TikTok напуска компанията

В писмо до служителите Кевин Майер посочва, че политическата среда "драстично се е променила" през последнте седмици

27.08.2020 | 16:51 Редактор: Георги Камарашев
Изпълнителният директор на TikTok напуска компанията

Главният изпълнителен директор на TikTok Кевин Майер заяви, че ще напусне компанията само три месеца, след като зае поста си. Това се случва в момент, в който фирмата е под все по-голям натиск от страна на Белия дом заради връзките ѝ с Китай, пише Wall Street Journal.

В писмо до служителите Майер посочва, че политическата среда "драстично се е променила" през последнте седмици, а ролята на главен изпълнителен директор ще изглежда съвсем различно след очакваната продажба на американския бизнес на TikTok.

Дългогодишният медиен директор, който през май напусна Walt Disney, за да отиде в TikTok, обяви, че е взел решението да се оттегли след "значителна преценка какво ще изисква корпоративната структура" след събитие от такъв мащаб.

Ванеса Папас, която в момента е генерален мениджър на американския бизнес на приложението, ще служи на временен ръководител на TikTok в негово отсъствие, посочва още Майер в текста си. Financial Times първи писа за намерението му да напусне.

Говорител на TikTok заяви: "Ние оценяваме, че политическата динамика в последните няколко месеца значително промени обхвата, който би имал ролята на Кевин занапред, и напълно уважаваме неговото решение. Благодарим му за времето в компанията и му пожелаваме успех."

Междувременно TikTok продължава преговорите си с редица американски компании за потенциалното придобиване на бизнеса ѝ в САЩ и още три страни. Сред кандидатите за покупката са Microsoft, Twitter и група, водена от Oracle. Последната дори получи публична подкрепа от президента Доналд Тръмп.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК