Lufthansa отчете 1.7 млрд. евро загуби за второто тримесечие на годината

Компанията предупреди, че може да има принудителни уволнения

06.08.2020 | 14:43 Редактор: Георги Камарашев
Lufthansa отчете 1.7 млрд. евро загуби за второто тримесечие на годината

Някога най-голямата по приходи европейска авиокомпания Deutsche Lufthansa AG предупреди, че принудителните уволнения в Германия са все по-вероятни заради бавния напредък на преговорите със синдикатите. Авиопревозвачът втвърдява тона на фона на свитото търсене на полети и пътувания заради коронавируса, съобщи Bloomberg.

Компанията отчете коригирана оперативна загуба от 1,7 млрд. евро за второто тримесечие заради спрените полети на фона на коронакризата.

Въпреки че прогнозите на анализаторите по отношение на коригираната EBIT бяха дори по-мрачни, бизнесът пострада сериозно. Lufthansa е загубила кеш в размер на над 1 млрд. евро между април и юни - и по този начин почти по 450 000 евро на час, изчислява Handelsblatt.

Подобно на конкурентите си IAG SA и Air France KLM германският превозвач е изправен пред бавно възстановяване, тъй като полетите на дълги разстояния, от които основно печели, са празни заради ограниченията за пътувания по света.

Понастоящем Lufthansa предлага около 40% от обичайния си капацитет за полети на къси разстояния и 20% за маршрути на дълги разстояния. Очаква се капацитетът да се увеличи до, съответно, 55% и 50% през четвъртото тримесечие.

Цялата статия четете в Investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК