Вълна от недоволство срещу позицията на Зукърбърг спрямо Тръмп

Служители на Facebook са гневни заради отношението на изпълнителния директор

02.06.2020 | 23:40 Редактор: Наталия Тотева
Вълна от недоволство срещу позицията на Зукърбърг спрямо Тръмп

Служители на Facebook изразиха недоволството си срещу главния изпълнителен директор на компанията - Марк Зукърбърг. Причината е, че той отказва да предприеме действия срещу противоречивите изявления на американския президент Доналд Тръмп.

Twitter определите туитовете на президента от миналата седмица като "прославящи насилието". Зукърбърг, от друга страна, подчерта, че Facebook няма да бъде "арбитър на истината", пише "The Guardian".

Андрю Кроу, ръководител на дизайна за видеофона Portal на Facebook, написа в Twitter: "Недопустимо е да се предоставя платформа за насърчаване на насилието и разпространение на дезинформация, независимо за кого става дума или дали това си струва да се отрази".

В един от туитовете на Тръмп се каза: "Когато започне плячкосването, започват стрелбите". Twitter тълкува това като подстрекателство към насилие, докато Зукърбърг го интерпретира като предупреждение към демонстрантите.

"Не съм съгласен с това как президентът говори за това, но вярвам, че хората трябва да могат да видят това сами", отбеляза Зукърбърг.

"Марк греши и аз ще се стремя по най-силния възможен начин да променя решението му", каза от своя страна Райън Фрейтас, директор на продуктовия дизайн на News Feed-а на Facebook, информира investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК