Запознайте се с най-скъпите и най-евтините за поддръжка автомобили

Има значителна разлика в разноските при 3-, 5- и 10-годишните коли

25.05.2020 | 13:08 Редактор: Тодор Петров
Запознайте се с най-скъпите и най-евтините за поддръжка автомобили

Разходите по всяка отделна кола варират според условията, полаганите за нея грижи и стила ви на шофиране. И все пак една статистика за средните разходи по марки би направила избора ни по-лесен. Само че в Европа никой не води такава статистика - има я единствено в САЩ, благодарение на годишните проучвания на Consumer Reports.

Последното издание на проучването включва всички разходи на собствениците за поддръжка и ремонти. Има значителна разлика в разноските при 3-, 5- и 10-годишните автомобили:
 - 3-годишни (произведени 2017): средно $83
- 5-годишни (2015): средно $200
- 10-годишни (2010): средно $458

Тази разлика е съвсем обяснима - новите коли обикновено имат поне 3, а често - дори и 7 години гаранция, през което време ремонтите са безплатни и собствениците плащат само консумативите като масло и гуми.

Прави впечатление, че разликата е умерена при някои марки и драстична при други. При тригодишните коли най-високи разходи докладват собствениците на Dodge (170 долара), Acura (163 долара) и Infiniti (152 долара). В същото време марки като BMW, Cadillac и Volvo отчитат на практика нулеви разноски за ремонти и поддръжка.

Четете повече по темата в Automedia.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК