Сирма пусна приложение, което изпълнява ролята на личен медицински картон

Потребителят може да записва медицинските си данни, симптоми, резултати

06.04.2020 | 17:20 Редактор: Наталия Тотева
Сирма пусна приложение, което изпълнява ролята на личен медицински картон

Най-голямата българска софтуерна група Сирма обяви новия си продукт - Medrec:M, който продължава серията, насочена към осигуряването на по-добро здравеопазване и по-дълъг и пълноценен живот.

За всеки е важно да има най-пълна информация за здравословното си състояние – резултати от изследвания, провеждани лечения и диагнози, които при необходимост да бъдат предоставени за присъствен или дистанционен преглед от лекар.

Подобно на другите продукти на компанията и тук ще бъдат интегрирани техники от областта на изкуствения интелект (ИИ). 

Технологията ще следи за опасни състояния и ще предупреждава за тенденции при изменение на важни здравни показатели за по-дълги периоди от време, пише Investor.bg

"Аз вярвам, че след тази пандемия светът никога няма да е същият. Много стереотипи ще се разбият, много процеси ще се променят", смята изпълнителният директор на Сирма Цветан Алексиев.

Потребителят използва мобилното приложение, за да събира и записва свои медицински данни, симптоми, резултати от изследвания, приемани медикаменти, диагнози, епикризи и т.н. При необходимост лесно може да сподели данните си с лекар. За целта използва функцията "споделяне" в мобилното приложение, като посочва лекаря само с въвеждане на имейл адреса, с който той се е регистрирал в Medrec:M. 

Продуктът се състои от мобилно приложение - в момента достъпно за Андроид платформа (притежателите на iPhone, ще могат да имат достъп до приложението след 10 дни) и Medrec:M Monitor – портал за лекари.

Снимка: Pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК