Броят на сделките с криптовалути замръзна почти напълно

Кризата с коронавируса повлия и в тази сфера

06.04.2020 | 12:17 Редактор: Тодор Петров
Броят на сделките с криптовалути замръзна почти напълно

Наблюдава се "замръзване" по отношение на набирането на средства и сключване на сделки с криптовалути в световен мащаб. Това става ясно от доклад на PricewaterhouseCoopers LLP, цитиран от Bloomberg. Както броят на сделките, свързани с криптовалутите, така и стойността им намаляха през миналата година, водени от срив от 76% в стойността на M&A сделките (б.р. - сделките по сливания и придобивания) до 451 млн. долара през 2019 г. 

За сравнение година по-рано M&A пазарът в сферата на криптовалутите беше оценен на 1.9 млрд. долара, сочат данни на Bloomberg. Размерът на набраните средства пък потъна с 40% до 2.24 млрд. долара. За криптовалутите отдавна се чертае блестящо бъдеще, но това не се случи миналата година и интересът от страна на инвеститорите беше слаб, дори когато най-популярната цифрова валута - биткойнът, се търгуваше за кратко на около 13 хил. долара.

Пазарът на криптовалути също ще бъде повлиян от нестабилността в резултат на разпространението на коронавируса и други макроикономически събития през тази година, сочи още докладът.

"Криптоиндустрията не е имунизирана срещу предизвикателствата в глобалната икономика и броят на M&A сделките и тяхната стойност ще бъде засегната през 2020 г.", става ясно от анализа на PwC.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК