Tesla предложи помощ в създаването на батерии за респиратори

Мъск закупи и обдишватели за болници в Ню Йорк

02.04.2020 | 22:34 Редактор: Ивет Арабова
Tesla предложи помощ в създаването на батерии за респиратори

Главният изпълнителен директор на производителя на медицинско оборудване ResMed Мик Фарел обяви, че компанията му увеличава производството на обдишватели през последните 90 дни, в опит да отговори на нарастващото глобално търсене, докато страните се борят с пандемията на коронавируса.

За да помогнат за справянето с тази липса, предвид спешната ситуация в света, от ResMed търсят помощ в производството на част от 500-те компонента, необходими за нейните по-развити обдишватели. Компанията получава предложения за помощ от някои от най-големите космически и автомобилни компании, както и такива в областта на отбраната, в това число и Tesla, посочва Фарел.

Той допълва, че ResMed може да използва помощта на Tesla с литиевойонните батерии, но не разкрива дали компаниите са говорили за сътрудничество в тази посока, предава Investor.bg.

Освен това Фарел поздрави главния изпълнителен директор на Tesla и SpaceX за закупуването и разпространението на по-ниския клас машини ResMed BiPAP, които компанията рекламира като "неинвазивни обдишватели“. Тези устройства бяха изпратени на болници в Ню Йорк, които ги поискаха. "Смятам, че това, което Илън направи, е страхотно“, коментира Фарел.

Наскоро Мъск заяви на своите близо 33 млн. последователи в Twitter, че той и Tesla са закупили въпросните респираторни машини от неназован източник в Китай.

Снимка: Bloomberg/Qilai Shen

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК