F1, Siemens и Airbus произвеждат хиляди респиратори за Великобритания

Борис Джонсън апелира към различни производителите да помогнат за производството

25.03.2020 | 14:20 Редактор: Ралица Братанова
F1, Siemens и Airbus произвеждат хиляди респиратори за Великобритания

Великобритания се опитва да реши проблема с недостига на респиратори, необходими за справяне с нарастващата криза около разпространението на коронавирус с помощта на автомобилни състезателни екипи във Формула 1 и корпоративни гиганти като Siemens и Airbus, пише BloombergTV.bg.

Премиерът Борис Джонсън миналата седмица апелира към различни производителите да помогнат за производството на 30 000 респиратора, така че Националната здравна система да се окаже без достатъчен брой от тях. Здравната система в страната разполага с малко над 8000 устройства.

 Представители на здравния сектор предупредиха, че скоро липсата на респиратори може да принуди лекарите да изберат кои пациенти да получават достъп до животоспасяващото оборудване.

Производителите на респиратори могат да ускорят доставките, но се сблъскват с недостиг на части.

Така сега във Великобритания са сформирани три групи - едната разглежда увеличаването на производството на съществуващи респиратори, втората - проектирането на нови модели, а третата - възпроизвеждането на продукт на друг производител след подробно проучване на конструкцията му.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК