Amazon планира да наеме още 100 000 служители в САЩ

Милиони хора предпочитат да ползват онлайн доставки заради пандемията от Ковид-19

17.03.2020 | 17:08 Редактор: Ралица Братанова
Amazon планира да наеме още 100 000 служители в САЩ

Американският технологичен концерн Amazon планира да наеме още 100 000 служители в САЩ, след като милиони хора предпочитат да ползват онлайн доставки, защото много клиенти вече не искат или не могат да напускат дома си поради глобалната коронавирусна пандемия, пише BloombergTV.

Много онлайн търговци на дребно като Amazon трудно могат да се справят с поръчките. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Още на 2 март компанията предупреди клиентите си, че поръчките се забавят, тъй като търсенето надвишава капацитета за доставка, а техническа грешка в неделя допълнително забави поръчките от Whole Foods Markets и други услуги на Amazon. Сега трябва да бъдат наети 100 000 нови служители, които да отговорят на търсенето".

Попов коментира, че Amazon планира да наеме новите служители, за да захрани разпръснатата си машина за електронна търговия и повишава заплащането на всички служители в центрове за изпълнение, транспорт, магазини и доставки в САЩ и Канада с 2 долара на час до април.

По думите му решението на технологичния гигант да продължи да наема и да увеличи заплащането на работниците показва двойното предизвикателство, с което се срещат компании като Amazon.

Снимка:Dhiraj Singh/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК