Facebook премахна част от рекламите от кампанията на Тръмп

Преброяването, което ще даде точната бройка на населението и разпределението на местата в Конгреса, се провежда веднъж на десетилетие

07.03.2020 | 11:50 Редактор: Юлия Христова
Facebook премахна част от рекламите от кампанията на Тръмп

Facebook премахна част от рекламите от кампанията на Доналд Тръмп, свързани с преброяване, посочвайки, че те нарушават политиките на компанията, които имат за цел да предотвратят дезинформацията и друга намеса в националното преброяване през 2020 г., което ще се проведе онлайн следващата седмица, пише Wall Street Journal.

Рекламите, които са били пуснати в социалната мрежа тази седмица, са включва проучване, а след това са насочвали потребителите към уебсайт за набиране на средства в подкрепа на кампанията на Тръмп. "Информацията, която събираме от това проучване, ще ни помогне да изработим стратегиите ни за ВАШИЯ КОНГРЕСЕН РАЙОН“, посочват рекламите.

Социалната мрежа обяви, че за първи път премахва реклами на Тръмп за нарушаване на политиката заради намеса в преброяването по области за представители в Конгреса на САЩ.

"Съществуват политики за предотвратяване объркване около преброяването в САЩ и това е пример за прилагането им“, коментира говорител на Facebook.

Рекламите са платени от Trump Make America Great Again Committee, съвместен комитет за набиране на средства на Доналд Тръмп във връзка с кампанията и Националния републикански комитет

Facebook и други социални мрежи са обект на критики за начина, по който управляват политическите реклами с цел превенция на дезинформацията в годината на президентските избори, особено около преброяването.

Преброяването, което ще даде точната бройка на населението и разпределението на местата в Конгреса, се провежда веднъж на десетилетие. Това през 2020 г. ще бъде първото, при което повечето американци са помолени да отговорят онлайн, което поставя нови предизвикателства, свързани със сигурността.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК