Коронавирусът отмени автомобилното шоу в Женева

Шоуто в швейцарския град трябваше да се състои от 3 до 15 март

28.02.2020 | 18:22 Редактор: Искра Ангелова
Коронавирусът отмени автомобилното шоу в Женева

Автомобилният салон в Женева ще бъде отменен, след като днес правителството на Швейцария забрани масовите публични събития заради епидемията от коронавирус.

Здравният министър Ален Берсе обяви, че събития, в които участват над 1000 души, се забраняват. Шоуто в Женева трябваше да се състои от 3 до 15 март и миналата година бе посетено от над 600 000 души.

"С оглед на настоящата ситуация и разпространението на коронавируса, Федералният съвет категоризира ситуацията в Швейцария като "специална" в съответствие със Закона за епидемиите", заяви кабинетът след спешното си заседание днес сутринта. "Мащабните събития, включващи повече от 1000 души, се отменят. Забраната влиза в сила незабавно и ще продължи най-малко до 15 март", допълват от прес офиса на кабинета.

Забраната явно засяга и автомобилния салон в Женева, но говорителят на изложбения център Palexpo заяви, че не е получил информация от властите и не може да коментира дали проявата се отменя.

"Чухме съобщението от Федералната служба и знаем какво означава това", заяви той пред Automotive News Europe. Източници на две автомобилни компании, които трябваше да участват в изложението обаче заявиха, че им е казано, че шоуто е анулирано.

В сряда организаторите на автосалона изпратиха на участниците имейл, в който посочваха, че събитието ще се състои по план, въпреки че Швейцария докладва за първия случай на заразен с Covid-19.

Днес, часове преди да бъде обявена забраната, в изявлението на организаторите се казва, че те "внимателно следят ситуацията", но не се споменава за възможна отмяна.

Вижте цялата статия в Automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК