Представиха нов електрически самолет CoCoRe

Повече от половината от моделите са клас "Commuter"

25.02.2020 | 22:25 Редактор: Наталия Тотева
Представиха нов електрически самолет CoCoRe

Германският аерокосмически център DLR и Bauhaus Luftfahrt представиха електрическия самолет CoCoRe. В основата си представлява преобразуване на конвенционални видове самолети като 19-местния Do-228 или Jetstream 31 в електросамолети. 

Понастоящем повече от половината от самолетите от клас Commuter, от които в целия свят летят около 3000, се използват по маршрути, които са по-къси от 200 километра. Според DLR 83 процента от маршрутите са дълги по-малко от 350 километра.

Ако енергийната плътност на батериите нарасне през следващите години, самолетите от клас Commuter ще могат също да покриват повече от 200 километра на ток. Според DLR, сложните нови разработки с олекотена конструкция и по-голям брой витла ще предлагат потенциал за обсег от над 400 километра.

Пътническите самолети тип CoCoRe могат да се използват като захранващи полети между малки и големи летища. Въпреки това, в момента те не са по-икономични в сравнение с конвенционалните двигатели. Това е така, поради високите разходи за акумулатора във връзка с все още краткия срок на годност от около 1000 цикъла на зареждане.

Прочетете цялата статия в Automedia.bg 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК