Starbucks затваря над половината си кафенета в Китай заради вируса

Toyota прекратява операциите си в китайските фабрики до 9 февруари

29.01.2020 | 17:20 Редактор: Юлия Христова
Starbucks затваря над половината си кафенета в Китай заради вируса

Starbucks затваря повече от половината от своите кафенета в континенталния Китай - около 2 хил., a Toyota спира производството в страната на фона на опасенията от коронавируса, който вече взе повече от 130 жертви и заплашва да засегне глобалната икономика, пише Bloombergtv.bg.

Ухан, където е епицентърът на коронавируса, заразил почти 6 хил. човека, е производствен и бизнес хъб в Китай.

"Apple работи със своите доставчици в града, за да ограничи производствени загуби, но въздействието извън региона не е ясно", заяви главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук.

В сряда автомобилният производител Toyota обяви, че ще прекрати операциите си в китайските фабрики до 9 февруари.

"Имайки предвид различни фактори, включително указанията на местните и регионални правителства и ситуацията с доставките на части, решихме да спрем операциите в нашите фабрики в Китай от 29 януари до 9 февруари“, заяви говорителят на японския автомобилен производител. По негови думи компанията ще следи ситуацията и ще вземе допълнително решение относно операциите си след тази дата.

Тъй като вирусът се разпространи в Китай и извън него въпреки ограниченията за пътуване, вериги като McDonald’s и KFC също затварят част от обектите си. Volkswagen, застрахователят Sun Life Financial и банки от Credit Suisse до Morgan Stanley казват на служителите си да работят от домовете си.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК