Hyundai и Uber ще правят заедно летящи таксита

Целта е търговските пътувания да започнат през 2023 г.

07.01.2020 | 23:02 Редактор: Ивет Арабова
Hyundai и Uber ще правят заедно летящи таксита

Hyundai и Uber станаха партньори за изграждане на мрежа за споделено пътуване на летящи превозни средства, съобщи Investor. bg. От корейския производидел на автомобили представиха модела си за летящо такси. Продуктът беше представен на изложението Consumer Electronics Show (CES), което се води едно от най- големите търговски изложения за потребителска електроника в Лас Вегас.

Специалистът за споделени пътувания Uber вече разработва концепции за летящи таксита съвместно с няколко аерокосмически компании. Hyundai е първият автомобилен производител, който се присъедини към проекта, който има за цел да стартира подобни търговски полети през 2023 година.

Самолетите на Hyundai излитат и кацат вертикално и са проектирани за изминаване на разстояния до сто километра. Самолетите се захранват от електричество и ще им бъдат нужни от 5 до 7 минути, за да презаредят.

Подобна концепция е проектирана и от Boeing Co., както и няколко други компании в сътрудничество с Uber Elevate, въздушното подразделение на компанията Uber. Освен научнофантастичните проекти, подразделението надзирава и полетите с въртолети на Uber, които за момента се предлагат само в Ню Йорк. От Uber заявиха, че тази година ще направят първата публична демонстрация с летящ автомобил и ще предоставят възможността на клиентите си да резервират въздушни таксита до 2023 година.

Вижте цялата статия на Investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК