Mобилните приложения помагат при изучаването на чужди езици

През последните месеци на 2019 г. арабският и английският език са силно предпочитани

05.01.2020 | 18:05 Редактор: Юлия Христова
Mобилните приложения помагат при изучаването на чужди езици

Различни мобилни приложения предлагат изучаването на езици – истински или измислени, но те не са чак толкова популярни, че да бъдат използвани в университетите и частните курсове, пише BBC.

Есперанто, езикът измислен, за да постигне световен мир, езикът Na’vi, добил популярност от филма на Джеймс Камерън "Аватар“, както и елфски език са само част от опциите, които езиковите приложения предлагат.

Освен странните езици от филми и анимации, хората могат да избират популярни езици като испански и френски, които да учат с удобното за тях темп, съобразен с ангажиментите им, пише investor.bg.

Някои приложения предлагат игри и повтаряне на основни фрази, докато други имат цялостни програми с лектори, като дават възможност на хората да се свързват с хора, за които конкретният език е майчин.

Някои потребители споделят, че изпитват затруднения, тъй като не разбират цялата граматика, както и че им липсва средата на класната стая. 

Д-р Гай Барон, декан за съвременни езици в университета Aberystwyth, казва, че приложенията трябва да се използват заедно с традиционните методи на обучение. 

За Ейми Джо Прайс, учител от Алабама, САЩ, приложенията за учене на езици са се превърнали в част от нейната сутрешна рутина. "Влизам по едно и също време всяка сутрин в приложенията, докато закусвам и пия чай“, казва Ейми.

Друг потребител на този тип приложения споделя, че използването им е трудно и без допълнителни курсове се изпускат много структури от граматиката.

Кои езици са най-предпочитани от потребителите?

Японският език изпревари италианския по популярност сред потребителите на известно приложение за учене на езици. Вероятно това е така заради Световното първенство по ръгби, провело се в Япония през 2019 г.

Испанският език като цяло е най-предпочитан сред великобританците – както онлайн, така и офлайн по време на езикови курсове. Той е определян за един от най-лесните езици за изучаване от англоговорящи.

През последните месеци на 2019 г. арабският и английският език са силно предпочитани от потребителите във Великобритания, като прогнозите са през 2020 г. тези езици да са в топ 10 на най-предпочитаните.

"Хората учат даден език, защото са заинтересовани от обществото или културата на дадена страна, като в крайна сметка всеки иска да може да комуникира и да се свързва с други хора“, обяснява Ед Куук, съосновател на езиковото приложение Memrise.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК