Кардиолог съди Apple заради функция на Watch за сърдечния ритъм

Твърди, че компанията нарушава патента му за метода за откриване на неравномерен пулс

31.12.2019 | 11:11 Редактор: Василена Василева
Кардиолог съди Apple заради функция на Watch за сърдечния ритъм

Кардиолог от университета в Ню Йорк твърди, че Apple Watch използва патентованото му изобретение за наблюдение на сърдечния ритъм и иска компенсация, съобщава Bloomberg.

Д-р Джоузеф Уайзъл, който преподава в Медицински център на Нюйоркския университет, заведе дело срещу технологичния гигант в петък във федералния съд в Бруклин. Уайзъл твърди, че Apple Watch нарушава неговия патент относно метода за откриване на неравномерен пулс.

Според Apple функцията в часовника може да измерва сърдечната честота на потребителя и предоставя известия за неравномерен пулс.

Бизнес сегментът, включващ Apple Watch, Apple TV и аудио слушалките Beats, е най-бързо развиващата се категория на компанията и e генерирал повече от 24 млрд. долара продажби през фискалната година, която приключи през септември.

Apple е "отказала да преговаря, за да избегне този съдебен процес" , твърди Уайзъл в делото. Той иска съдът да принуди компанията да му плати авторски и лицензионни възнаграждения и да забрани на компанията да използва изобретението му без разрешение.

Представители на Apple все още не са отговорили на искането за коментар.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК