Конкуренти на Uber опитват да привлекат нейните шофьори

Компанията може да бъде забранена в Лондон

27.11.2019 | 21:16 Редактор: Ивет Арабова
Конкуренти на Uber опитват да привлекат нейните шофьори

Докато Uber се сблъсква с възможността услугата ѝ за споделено пътуване да бъде забранена в Лондон, няколко от конкурентите на компанията се опитват да привлекат от нейните шофьори и клиенти, пише CNBC.

Uber Technologies загуби лиценза си за опериране в британската столица този понеделник. Въпреки това тя все още може да работи в града, докато обжалва решението. И все пак конкурентите ѝ побързаха да се възползват от злощастната ѝ съдба, виждайки в това нови бизнес възможности, предава Investor.bg.

“Лондон се нуждае от споделено пътуване, но не се нуждаем от Uber”, коментира френската услуга за споделено пътуване Kapten, която започна дейност в града по-рано тази година.

“Вярваме, че е задължение на отговорния оператор да работи заедно с регулаторите”, посочи Bolt, друг нов играч в Лондон.

Скоро, след решението на Transport for London (TfL) да не поднови лиценза на Uber, Bolt изпрати на клиентите си съобщение, посочващо, че “новините за приложението за споделено пътуване в Лондон вече са довели до хиляди нови регистрации”.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК