Лондон "поряза" сериозно Uber с лиценза

Компанията за споделено пътуване получи само двумесечно разрешително

24.09.2019 | 16:45 Редактор: Тодор Петров
Лондон

Американският стартъп Uber получи двумесечен лиценз за работа в Лондон. Компанията за споделено пътуване не успя да си осигури максималния петгодишен лиценз в рамките на битката си с регулатора, който преди време спря операциите ѝ в британската столица.

През 2017 г. Transport for London (TfL) отказа на компанията от Силициевата долина да поднови лиценза ѝ заради провала в справянето с редица проблеми – от проверките на шофьорите до справянето със сериозни криминални деяния.

През 2018 г. съдия даде на Uber 15-месечен пробационен лиценз, който изтича на 25 септември. Отсрочката беше направена след няколко промени в бизнес модела на компанията в Лондон – най-важният ѝ европейски пазар.

TfL обяви, че новият двумесечен лиценз е даден с "нови условия за гарантиране сигурността на пътниците" и изискване за предоставяне на повече информация от компанията, пише Investor.bg.

Uber коментира, че ще работи в тясно сътрудничество с TfL и ще предостави всякаква необходима допълнителна информация. Компанията твърди, че близо 45 хил. шофьори в града се радват на гъвкавостта на работата си, а компанията е предприела няколко стъпки, за да подобри сигурността на клиентите.

Новите условия, поставени от TfL, покриват споделеното пътуване, подходящи застраховки и проверки на документите на шофьорите на Uber.

Хареасайте страницата ни във Facebook ТУК