Тестваха автомобилни джанти от смола (+Видео)

Резултатът се оказа изненадващо добър

27.11.2019 | 16:33 Редактор: Василена Василева

Автомобилните джанти трябва да издържат на ежедневните натоварвания на центробежните сили, дупките и други неприятни неща по пътищата. Обикновено се правят от стомана и сплав. Но дори те не са защитени от повреди. Следователно, създаването на джанта от епоксидна смола може да изглежда доста странно. Е, американците по принцип са странни хора.

Видеото по-долу започва със създаването на калъп за леене на форма от епоксидна смола. След като обаче формата е готова, джантата бавно започва да се събира в едно.Тя няма традиционни спици. Вместо това центърът е покрит с епоксидна смола с прикрепена главина.

От видеото се вижда, че целият процес отнема тонове усилия и адски много време. Освен това по време на монтажа са инсталирани ярки мигащи светодиоди. Това позволява на джантата да променя цвета си по време на шофиране. За някои може да изглежда малко безвкусно и прекалено, но това е страхотен начин автомобилът да изпъкне в потока, пише Automedia.bg

Всяка една от новите джанти е подложена от блогърите на съответните тестове, а видеото не разочарова. След монтажа на гумата собственикът напуска гаража и прави "бърнаут" (пилене на гуми при максимални обороти на двигателя). Епоксидното колело издържа теста за здравина. Същото не може да се каже за гумите.

Кадър: YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК