Google с опит да влезе в бизнеса с онлайн банкиране

Ще бъде ли пречка за гиганта скептицизмът към ползването на лични данни

14.11.2019 | 23:20 Редактор: Кристина Крумова
Google с опит да влезе в бизнеса с онлайн банкиране

Google ще предостави на потребителите си възможност за онлайн банкиране през следващата година. Това представлява най-смелия ход на голяма технологична компания в банковия бизнес, след като повечето от тях се съсредоточават върху създаване на условия за използване на кредитните карти и платформи за виртуални плащания, предава CNBC, цитирана от investor.bg.

"Нашият подход ще бъде да си партнираме с банките и финансовата система", заяви в интервю главният мениджър и заместник-управител на звеното за разплащания нана Google Цезар Сенгупта. Той добави: "Google не възнамерява да търгуваме с личните данни на клиентите си. Ако можем да помогнем на повече хора да правят повече неща по дигитален начин онлайн, това е добре за интернет и е полезно за нас".

Компанията ще трябва да убеди обществеността, която все повече се опасява от това как технологичните компании използват лични данни, че може да се вярва за предпазването на информацията за финансите на хората.

Чрез програмата, с оперативно название Cache, компанията ще стане последният лидер на Силициевата долина, който се опитва да навлезе в банковото пространство. Предишните опити на Apple и Facebook се изправиха пред различни препятствия заедно с нарастващия скептицизъм у потребителите относно предоставянето на лична информация на големите технологични компании.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК