1 млн. станции за зареждане на електромобили в Германия до 2030 г.

Ще са нужни по-малко служители за производството им, отколкото на традиционна кола

04.11.2019 | 14:00 Редактор: Юлия Христова
1 млн. станции за зареждане на електромобили в Германия до 2030 г.

Германия трябва да има 1 млн. станции за зареждане на електромобили до 2030 г., заяви канцлерът Ангела Меркел във видеосъобщение от тази неделя. Посланието ѝ за това как да бъде ускорено насочването към превозни средства с по-ниски емисии и работещи с батерии бе отправено преди срещата на автомобилната индустрия днес, предава Ройтерс.

“За целта искаме да създадем 1 млн. станции до 2030 г. и индустрията ще трябва да участва в тези усилия, за това говорим”, заяви Меркел. В момента в Германия има 20 хил. подобни обществени места.

Стефан Вейл, който ръководи Долна Саксония, където е базирана Фолксваген, заяви, че иска да види ангажимент за 100 хил. обществени станции за зареждане на електромобили до 2021 г. Той е член на надзорния съвет на Volkswagen, който е ангажиран с насочването към електрически автомобили, но твърди, че е нужна по-голяма инфраструктура, за да могат да се рекламират те, пише investor.bg.

Меркел заяви, че правителството си е поставило за цел да опази работните места в сектора за производство на автомобили и автомобилни части. Същевременно става ясно, че ще са нужни по-малко служители за производството на електромобил, отколкото на традиционна кола. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК