VW Group започна преговори с нови автомобилни производители

Германците предлагат своята електрическа платформа

06.10.2019 | 21:06 Редактор: Василена Василева
VW Group започна преговори с нови автомобилни производители

Концернът VW Group е започнал преговори с други автомобилни производители, с цел да им предложи своята платформа PPE за електромобили.

Причини за хода на производителя от Волфсбург се оказват намеренията му да разшири мащаба на използване на шасито PPE и намаляване на разходите за разработки. Според Улрих Видман, директор на центъра по технически развой в Audi, съществува засилен интерес към подобна сделка. „Споделянето на технологията за по-мащабното използване е единственият начин за постигане на обрат при електромобилите“, коментира Видман, цитиран от Automedia.bg

Според информация на Autonews Europe, към момента от Audi не са посочили конкретни марки, които проявяват интерес към използването на платформата. Въпреки това анализаторът Майкъл Дийн сподели, че предполагаемите компании, които биха имали интерес от подобна сделка, са Aston Martin, McLaren и Maserati. По думите на Дийн причина подобни производители да се съгласят на подобно предложение е, че разходите за електрифициране на автомобилите биха били доста по-малки, ако процесът се осъществява съвместно.

Що се отнася до платформата PPE, то плановете са тя да се използва предимно в бъдещите модели на Audi и Porsche. Един от първите автомобили, които ще са базирани на PPE, вероятно ще бъде e-Tron electric concept. Не е изключено в бъдеще цялата гама на марката също да бъде електрифицирана.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК