Ентусиаст даде $1,09 млн. за най-скъпия Rolls-Royce Phantom

Моделът е съвременен вариант на лимузината на Джон Ленън

30.09.2019 | 22:55 Редактор: Василена Василева
Ентусиаст даде $1,09 млн. за най-скъпия Rolls-Royce Phantom

Базовото оборудване на Rolls-Royce Phantom се продава за около 450 хиляди долара в САЩ. С опциите моделът може да скочи с още стотина бона, че и отгоре. Наскоро пък беше продадено специално копие на луксозната лимузина срещу 1,09 млн. долара.

Върху въпросния Rolls-Royce Phantom VII, който получи префикса Art, е работил прочутия британски художник и скулптор Марк Куин, съвместно с автомобилния производител. Роденият от тази колаборация модел е опитан като съвременен вариант на прочутия психеделичен Rolls-Royce Phantom V, който е бил собственост на Джон Ленън (на третата снимка)

Колата беше продадена за 888 000 британски лири (или около 1,09 милиона долара) на благотворителен търг, организиран от Rolls-Royce в Гуудууд, Великобритания. Всички приходи от търга отидоха в подкрепа на алергични изследвания в лондонска детска болница.

Купувачът на арт-автомобила Phantom не е посочен, но Rolls-Royce отбелязва, че той е голям "колекционер на марка". Собственикът дори е поръчал на Марк Куин да поработи и върху друг Phantom.

Снимка: Rolls-Royce

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК