Honda показа по-сигурна въздушна възглавница

Трикамерният еърбег е разработен с фирмата Autoliv и ще се предлага от 2020 г.

26.08.2019 | 14:47 Редактор: Юлия Христова
Honda показа по-сигурна въздушна възглавница

Honda демонстрира работата на трикамерна въздушна възглавница от нов тип. По изчисления на японската фирма еърбегът защитава по-добре пътника до шофьора от челен и страничен удар. Тестовите изпитания са завършили успешно и предпазното устройство ще се появи на серийните модели на Honda през 2020 г.

Основната разлика между новата възглавница и стандартния еърбег с една камера е съчетанието между 4 компонента. При новото устройства, в чиято разработка Honda си е сътрудничела с германската компанията Autoliv, има 3 секции и допълнителен панел между двата крайни отсека. 

Създателите на еърбега го сравняват с бейзболна ръкавица - трикамерната възглавница внимателно обвива главата на пътника и забавя нейното движение, като по този начин намалява до минимум черепно-мозъчните травми и опасността от счупване на шийните прешлени.

Новата технология е най-ефективна при челен или страничен удар, при който се получава обратно движение на главата. Тогава трите секции предотвратяват именно хаотичното движение на тази част от човешкото тяло, както и нейното плъзгане по самата възглавница, пише autmedia.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК