Какво се случва, ако сложим на автомобила различни гуми отпред и отзад? (ВИДЕО)

Много шофьори пестят пари по този начин, но това може да е опасно

17.08.2019 | 22:05 Редактор: Василена Василева
Какво се случва, ако сложим на автомобила различни гуми отпред и отзад? (ВИДЕО)

Екип на американската компания Tyre Reviews проведе поредните си тестове, с които нагледно показа до какво водят експериментите на много шофьори с гумите. Този път те провериха, как ще се държи един автомобил със скъпи и евтини гуми на различните оси.

Всъщност, този метод е широко разпространен - собствениците на автомобили поставят един комплект нови гуми, най-често на водещата ос, и друг комплект от евтини (или втора употреба). Във видеото долу можете да видите, какво се случва в подобни случаи.

Само две устойчиви колела явно да недостатъчни, за да може водачът да управлява уверено автомобила си. В случая, на мокра настилка тестовият автомобил - BMW M2 с 410 коня под капака, постоянно поднася, при това доста опасно, пише Automedia.bg

Експертите от Tyre Reviews припомнят, че гумите играят важна роля за автомобила, тъй като влияят на устойчивостта, управляемостта, ускорението, спирането и дори на разхода на гориво. И ако те са различни, това влошава поведението на колата, тъй като параметрите им - големина на протектора, състав на сместа и твърдост на лорда, не работят по един и същи начин.

Снимка и видео: Tyre Reviews

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК