Rolls-Royce пенсионира най-успешния си модел

Пуска ограничена серия на Ghost Zenith предназначена за колекционери

15.08.2019 | 22:55 Редактор: Бойко Димитров
Rolls-Royce пенсионира най-успешния си модел

Жизненият цикъл на второто поколение на Rolls-Royce Ghost е към края си и британската компания реши да зарадва колекционерите със специална версия на модела - Zenith. Тя бе определена като "най-луксозния автомобил в историята на марката", съобщава automedia.bg.

Компанията постъпи по същия начин и през 2016 г. с модела си Phantom. Неговата серия Zenith се превърна в един от най-търсените от колекционерите съвременни автомобили на Rolls-Royce. Сега излиза и подобен вариант на Ghost, от който ще бъдат произведени само 50 бройки.

Всички коли от серията се предлагат с безпрецедентно ниво на персонализация и декор, разказващ цялата историята на модела. Салонът на Ghost е със специални инкрустации и гравирани елементи на централната конзола по мотиви на инженерните чертежи на концептуалния модел 200EX, който бе показан още през 2009 г. в Женева.

Автомобилът е получил и фигурка Spirit of Ecstasy, на която е гравирано името на модела. Всяка от машините има оригинално лого, разположено на централната конзола. Вътрешната част на вратите също са със специално осветление, което преминава през перфорирана кожа. Задните седалки са в стила на оригиналния  Silver Ghost от 1907 г., а таванът на лимузината е получил "звездно небе" с падаща звезда, като за създаването на този елемент са използвани точно 1300 светодиодни елементи.

Под капака на автомобила е поставен V12 двигател с обем 6,6 литра, който развива мощност от 570 коня. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,9 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК