Плевнелиев: Продължаваме да участваме в състезанието за Volkswagen

Решение още няма, заяви президентът

13.08.2019 | 11:35 Редактор: Василена Василева
Плевнелиев: Продължаваме да участваме в състезанието за Volkswagen

Истината е, че сме на финала. Истината е, че решение още няма. Докато една от двете държави не подпише договор с Volkswagen, всяка една от двете страни продължава да участва в състезанието. Това заяви президентът (2012-2017) и член на управителния съвет на Българския автомобилен клъстер Росен Плевнелиев по повод сагата с новия завод на германския концерн, цитиран от Dnes.bg

През последните седмици спекулациите къде ще избере да построи новата си производствена база автомобилния гигант се засилиха, но повечето анализатори твърдят, че компанията по-скоро ще предпочете турския град Измир.

По думите на Плевнелиев един такъв гигант като германската фирма няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете.

"Длъжни сме да наблюдаваме внимателно този процес. Всички на Балканите наблюдават много внимателно какво ще се случи", категоричен е бившият президент.

Той потвърди, че страната ни е подобрила още офертата пред автомобилният гигант.

Преди дни стана ясно, че България е предложила всички допустими от закона данъчни отстъпки. Премирът Бойко Борисов пък коментира, че дори да не спечелим състезанието с южната ни съседка, самият факт, че сме на финалната права, е достатъчна реклама за нас.

Според Плевнелиев, ако Volkswagen избере Турция, това ще изпрати много лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите.

"Категорично не съм съгласен с тезата на министър-председателя на Долна Саксония, че именно защото и в Турция има много демократично мислещи хора, една инвестиция на Volkswagen там би подкрепила тях", каза още той.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК