Volkswagen с амбиции за нови батерии с живот, равен на самите електромобили

След 160 000 км акумулаторите ще запазват 70% от капацитета си

04.05.2019 | 12:41 Редактор: Василена Василева
Volkswagen с амбиции за нови батерии с живот, равен на самите електромобили

Автомобилният гигант Volkswagen има амбицията да предлага нови батерии с идващите масови електромобили, които ще имат живот, равен или близък до този на самото возило. Прогнозите са за 8 години или 160 000 километра пробег, като компанията очаква за този период батерията да е запазила 70 процента от капацитета си.

Това обяви Франк Бломе, който ръководи центъра на VW за развитие на батерии и даде интересни насоки за бъдещата експлоатация на масовите електромобили. VW обещава те да бъдат достъпни, т.е цените им да са съизмерими с дизеловите автомобили.

"Целта ни винаги е била да предложим батерии, които да имат живот като този на колата", обясни Бломе и продължи: "Гарантираме минимален капацитет от 70% за 8 години или 160 000 километра. Но водачите също могат да повлияят на живота на батерията. Нормалното зареждане е по-доброто решение за батериите вместо бързото, а освен това зареждането на батерията на 80 процента вместо на 100, също е по-доброто решение за живота на батерията".

Бломе уточни, че с оглед масовото производство на електромобили, във VW вече са наясно, че най-добрата позиция на батериите е на пода на колата, както и че моделите от гамата ID ще са с пробег до 550 км с едно зареждане.

Снимка: Pixabay

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК