Tesla вече се зарежда за 5 минути

Колите ще могат да минат 120 километра

08.03.2019 | 14:55 Редактор: Бойко Димитров
Tesla вече се зарежда за 5 минути

Американската компания Tesla представи новото, трето поколение на зарядните станции - Supercharger V3. Благодарение на тях електромобилите на бранда вече могат да зареждат още по-бързо. 

Засега Supercharger V3 се намират в състояние на бета тестване, но скоро ще се появят на пазара в САЩ. В Европа и Азия зарядните станции ще са достъпни през четвъртото тримесечие на годината. 
Основната разлика в новия Supercharger V3 е увеличената пикова мощност, която е 250 киловата. В предишното поколение тази цифра беше "само" 120 кВт. По този начин по-мощните версии на електрическите автомобили, като Tesla Model 3 Long Range ще могат само за 5 минути да заредят ток, достатъчен за пробег от 120 километра.

Компанията успя да постигне тези показатели благодарение на напълно новия дизайн на кабела с водно охлаждане. От Tesla отбелязват, че новият кабел е много по-лек, по-гъвкав и по-ефективен от тези, които се използваха досега.

Друга интересна особеност на Supercharger V3 е възможността да се получи максимална мощност на зареждане за всички зареждащи се електрически автомобили едновременно. В предишните версии на станцията клиентите трябваше да разпределят енергия между няколко коли поради ограничените технически възможности на чарджърите.


Харесайте страницата ни във Facebook ТУК