Tesla представя Model Y след по-малко от две седмици

Той е с около 10% по-голям от Model 3 и съответно ще струва около 10% повече от него

04.03.2019 | 15:25 Редактор: Василена Василева
Tesla представя Model Y след по-малко от две седмици

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск съобщи, че компанията ще представи новия си кросоувър Model Y след по-малко от две седмици. Новината бе направена на фона на продължаващите притеснения за растежа на автомобилния производител след съобщения за затваряне на магазини, съкращения на служители, проблеми с търсенето и федералните власти в САЩ.

Новият модел на компанията за електрически автомобили ще бъде показан за първи път на 14 март, съобщава Bloomberg.

По думите на Мъск SUV-ът Model Y е с около 10% по-голям от Model 3 и съответно ще струва около 10% повече от него.

Tesla за първи път представи Model 3 през март 2016 г. Продуктовите представяния на компанията, които предоставят възможност на потребителите да оставят на място депозит за покупка на автомобил, традиционно привличат голямо медийно внимание и интерес от страна на купувачи.

При представянето на печалбата на компанията за четвъртото тримесечие през януари Мъск заяви, че Tesla е завършила инженерната и дизайнерска част по подготовката на Model Y, като по думите му три четвърти от автомобила ще са сходни с Model 3.

Възможно е новият модел да се произвежда във фабриката на компанията източно от Рено, Невада, където се произвеждат също батерии и двигатели.

В същото време Tesla съобщи в четвъртък, че вече е достъпна възможността за поръчка на Model 3 за 35 000 долара със стандартна батерия. Производителят също така посочи, че ще премахне „много“ от своите магазини, фокусирайки се върху онлайн продажбите.

Снимка: Pixabay

Oще подобни новини четете в Investor.bg

Харесайте ни във Facebook ТУК.