Русия създаде хиперавтомобил за 70 хиляди евро

Проектът Laura е дело на компанията за всъдеходи Kombat

26.06.2019 | 22:50 Редактор: Бойко Димитров
Русия създаде хиперавтомобил за 70 хиляди евро

В Русия се появи нов хиперавтомобил, който обаче не е Marussia. Моделът се нарича Laura и е проектиран и направен в ателието за каросерии на Дмитрий Парфьонов, който е автор и производител на прочутите всъдеходи Kombat, съобщи automedia.bg.

Laura е направен върху пространствена рама на Audi A8. От този автомобил е взаимстван 4,2-литровия двигател, който след тунинг развива около 400 коня, автоматичната скоростна кутия, както и окачването. Интересното е, че двигателят е разположен пред задния мост, така че задното окачване е преработено, защото скоростната кутия пречела. Всички пружини и амортисьори също са от Audi, за да се опрости ремонта на автомобила.

Задните светлини са заимствани от купето BMW 6-Series, предните светодиоди от Porsche 911, а самите лещи на късите и дългите светлини някога са били част от фаровете на Peugeot 508. Панелите на каросерията са предимно от фибростъкло, но някои от елементите са направени от карбон.

Създаването на автомобила е отнело над 5 години, защото по него се работи само в почивните дни като хоби. Само за резервни части са похарчени над 1 милион рубли, което се равнява на близо 14 000 евро. В момента единственият хиперавтомобил Laura се продава в Смоленск за 70 хиляди евро.

Снимка: automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК