Новият хиперавтомобил на McLaren се запали по време на тестове

От компанията отрекоха да е имало пожар, а само задимяване при двигателя

16.06.2019 | 11:04 Редактор: Бойко Димитров
Новият хиперавтомобил на McLaren се запали по време на тестове

Премиерата на суперколата McLaren Speedtail, който компанията-производител определя като приемник на легендарния McLaren F1, се състоя през 2018 година. В момента автомобилът преминава тестове, преди да започне серийното производство. Нещата обаче не вървят съвсем гладко, след като хиперколата се запали в движение, съобщи automedia.bg.

На видео разпространено в интернет се вижда как автомобилът започва да дими, а водачът веднага излиза навън и започва да гаси двигателя с пожарогасител. Шефът на отдела за комуникации на компанията Роджер Ормишър потвърди за инцидента. По-късно от McLaren официално обявиха, че не е имало пожар, а само задимяване. Пожарогасителят е бил използван за всеки случай, тъй като заради гъстия дим не се е виждало дали наистина има пламъци край двигателя. 
 
Новата хиперкола на британците е оборудвана с хибриден агрегат, който включва бензинов двигател и електромотор със сумарна мощност 1035 коня. Ускорението от 0 до 300 км/ч отнема 12,8 секунди, което е с 2,7 секунди по-бързо от McLaren P1. Общото производство на Speedtail е 106 бройки, като всички са продадени на цена от 2,4 млн. долара. Доставките за клиентите стартират в началото на 2020 г.

Снимка: SupercarSupremo

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК