Край с турските сериали в Саудитска Арабия – били скъпи

Забраната е заради обтегнатите отношения между Рияд и Анкара, смятат в Турция

07.03.2018 | 23:05 Редактор: Тодор Петров
Край с турските сериали в Саудитска Арабия – били скъпи

Саудитска Арабия спря излъчването на турски сериали. От 2 март в ефира на кралството вече няма да присъстват шест от най-популярните сапунени опери, сред които "Великолепният век", "Долината на вълците", "Дръзки и красиви".

Запорът е наложен от най-популярната сред арабските страни компания за тв разпространение MBC Group. В официално изявление на компанията като причина се изтъква, че турските сериали са много скъпи продукции. 

А производството на местни арабски сериали е значително по-икономично, поради което компанията ще се насочи към популяризирането им. 

Според турски източници обаче, наложената забрана е заради обтегнатите отношения между Рияд и Анкара. Турция подкрепи Катар в кризата с държавите от Персийския залив, които прекъснаха дипломатическите си връзки със страната, обвинявайки я в подкрепа на терористични групи.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бела
преди 3 години
Майка ми е проста и необразована и по цял ден гледа турската помия потелевизията, защото тези сериали са точно това. Аз от своя страна сеобразовах, за да мога да изживея собствената си приказка, а не да си давам паритена телевизията да ми играят сцени. Дано хората скоро се осъзнаят как гидържат бедни и си дават парите, за да гледат как ги подиграват потелевизията. Имам нужда от пари, за да живея собствения си филм, а не да си давам парите и някой да ме имитира по телевизията. И аз мога ... Сигнализирай за неуместен коментар