Карабинери гонят българка, летяща с "Ягуар" по магистрала с 200 км/ч

В продължение на 80 км белият автомобил на нашенката е преследван от 5 полицейски коли

16.02.2018 | 22:03 Редактор: Велислав Филипов
Карабинери гонят българка, летяща с

Луда гонка между 36-годишна българка, шофираща мощен "Ягуар" XF и италиански карабинери, се превърна в новина. В продължение на 80 км белият автомобил на нашенката е преследван от няколко полицейски коли, които се опитали да я спрат в сряда вечерта на магистралата А4.

Километражът ударил 200 км/ч, когато шофьорката на лъскавото возило не отразила пътната полиция от Верона, която се опитала да я спре, съобщи в. "Кориере дел Венето".

Три полицейски коли се втурнали да я преследват, а по-късно до Басано дел Грапа се присъединили и други две. Българката обаче натискала газта все по-силно и извършила серия от рисковани маневри, карайки към Падуа, а после и към Виченца.

Тя направила и обратен завой, събаряйки разделящите заграждения по пътя. Целта ѝ била да избегне полицейската блокада отпред, но в опита си да направи това ранила единия от полицаите в крака, заради което той бил откаран в болница.

"Забавлявах се", обяснила с усмивка българката, след като била арестувана. Тя отказала категорично да ѝ бъде направен тест за алкохол и дрога, заради което ѝ била отнета шофьорската книжка.

Според медиите колата ѝ била с български номер. Полицията е запорирала за 3 месеца автомобила, който се води на името на неин сънародник. Срещу нарушителката са заведени дела по няколко престъпления и ѝ е връчена глоба за 20 хиляди евро, пише 24 часа.

Повече новини четете на Dnes.bg.