На фона на разстрела във Вегас - Пенсилвания с оръжейно изложение

Религиозни лидери призоваха за прекратяване на насилието, чрез обществена демонстрация

07.10.2017 | 15:19 Редактор: Иван Берберов
На фона на разстрела във Вегас - Пенсилвания с оръжейно изложение

Дни след най-масовата стрелба в съвременната история на Съединените щати, изложение за оръжия отвори врати в Пенсилвания. Насилието в Лас Вегас, където 58 души загинаха в масова стрелба, предизвика вълна от недоволство сред американците, след липса на напредък в контрола над оръжията. 

Изложението е най-голямото в страната. То се провежда всяка година и на него се представят новостите в оръжейната индустрия. Събитието обаче отново повдигна темата за контролът над оръжията.  

"Не мисля, че има някакво законодателство, което може да бъде прекратено точно сега и да спре злодеянията. Винаги има хора, които ще получат незаконно оръжие. Проблемът не е да има повече закони, а да се спазват наличните", споделиха американски граждани, присъстващи на изложението. 

И докато на места в САЩ промотират оръжия, то във Вашингтон религиозни лидери настояха за прекратяване на насилието, но не с думи, а с дрехи. В района на метрото бяха разположени 205 тениски с имената на загиналите при нападения с оръжия, а датата на смъртта им е видима за всички. 

Организаторите на акцията споделят, че изложбата не е случайно позиционирана на открито – идеята е повече хора да я видят, да се спрат, да прочетат имената на жертвите и да се замислят.