Убиецът от Вегас планирал да избяга, твърди полицията

Властите проверяват дали атаката не е била само част от по-голям план

06.10.2017 | 14:10 Редактор: Иван Берберов
Убиецът от Вегас планирал да избяга, твърди полицията

Проверяват дали стрелецът от Лас Вегас, който уби 58 души и рани над 500 , е планирал и други нападения, включително и с кола.

Към момента не са открити доказателства, че Стивън Падок планирал и други атаки, включително атентат с кола-бомба. Според шерифа на Лас Вегас Джо Ломбардо има признаци, че нападателят е възнамерявал да оцелее след нападението си от неделя и е имал план за бягство. 

"Все още се опитваме да разберем мотивите на Падок. Събрали сме всички налични доказателства от мястото на стрелбата. Разполагаме с видеа и други вещи на стрелеца, които обаче трябва да бъдат внимателно обработени. След това вероятно ще знаем повече за действията на Падок", заяви шериф Ломбардо.

От полицията потвърдиха, че при извършени обиски в дома на Падок в колата му са открити 1600 патрона, както и амониев нитрат, който може да се ползва при изработката на взривно устройство и над 20 кг експлозивно вещество Танерит. 

По-рано беше съобщено, че преди стрелбата в неделя, нападателят е резервирал стаи в хотели с изглед към други концерти на открито в Лас Вегас и Чикаго.