Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Стрелецът от Лас Вегас - заможен комарджия без данни за психическо заболяване

Стават ясни все повече детайли от живота на Стивън Падок

04.10.2017 | 20:54 Редактор: Мария Аладжова
Стрелецът от Лас Вегас - заможен комарджия без данни за психическо заболяване

Все още не са ясни мотивите на стрелеца от Лас Вегас - Стивън Падок, който с оръжието си покоси 59 невинни души. Станаха ясни обаче детайли от живота му, предхождали зловещата атака.

"Бил е доста заможен. Губел е по 35 хиляди долара на ден във Вегас и е бил много добре познат там. Дали са му карта със седем звезди - такава карта ти дава специален достъп до всички казина", коментира в "Денят ON AIR" журналистът и преводач Огнян Дъскарев.

Не е известно Падок да е страдал от психическо заболяване. А в хотела, от който стреля, е бил редовен гост. Бил отседнал там два месеца преди нападението. Пренесъл е 23 оръжия със сакове на няколко пъти.

Случилото се във Вегас ще разпали с нова сила дебата в САЩ за притежанието на оръжия, посочи Дъскарев.

"Винаги след една такава ужасна случка започва жесток спор между левицата и десницата за това нещо. Това, което се случи като пряк резултат, беше, че Пол Райън - шефът на долната камара на Конгреса на САЩ, отложи за неопределено време дерегулирането на заглушителите на автоматичните оръжия. Това беше поискано от самите оръжейни магнати", коментира още журналистът.

Неговата прогноза е, че въпреки нападението, отново няма да има радикални промени в политиката на САЩ, касаеща се оръжията, които са неразделна част от американската култура.

Чуйте пълния разговор във видеото!